21 آبان 1403 - 16:09
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی:

«میرشتاب»؛ گام بلند ایران و روسیه برای توسعه روابط بانکی

«میرشتاب»؛ گام بلند ایران و روسیه برای توسعه روابط بانکی
پروژه «میرشتاب» با هدف بهره‌برداری از ظرفیت ایران و روسیه در حوزه بانکی استفاده می‌شود.
کد خبر : ۱۶۸۵۴۳

به گزارش خبرنگار ایبنا، آئین رونمایی اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) در بانک مرکزی ایران برگزار شد. 


نوش‌آفرین مومن واقفی؛ معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در ادامه جلسه اظهار کرد: پروژه «میرشتاب» با هدف بهره‌برداری از ظرفیت ایران و روسیه در حوزه بانکی استفاده می‌شود. در این پروژه مفاهیمی مثل توکنازیشن، NFC و سایر تکنولوژی‌های روز دنیا استفاده شده است. با استفاده از آخرین تکنولوژی روز و استفاده از موبایل صرفه‌جویی بسیاری در این زمینه انجام شده و دیگر نیازی به تغییر کارتخوان وجود ندارد.

وی افزود: هم‌اکنون از فاز اول این پروژه بهره‌برداری شده و گردشگران ایرانی می‌توانند در روسیه از ATMها پول دریافت کنند و  فاز بعدی گردشگران روسی می‌توانند از پایانه‌های فروشگاهی ایران استفاده کنند. مرکز ملی انفوماتیک و یک شرکت روسی در این زمینه همکاری کرده‌اند.  بانک صادرات و بانک VTB روسیه نیز در این طرح به عنوان کارگزار حضور دارند. در حال حاضر بانک‌های ملت، رفاه، صادرات، پاسارگاد، سپه و چند بانک دیگر به میرشتاب متصل هستند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: در طرح کهربا برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، استفاده از موبایل را انتخاب کرده‌ایم و تا پایان سال با موبایل و از طریق NFC افراد می‌توانند عملیات پرداخت را انجام دهند. در پروژه میرشتاب از طرح کهربا استفاده شده است.

 

دو چالش مهم 

 

محسن کریمی؛ مشاور رئیس کل بانک مرکزی در این مراسم اظهار کرد: این طرح که سه سال قبل مطرح شد، تقریبا دور از دسترس بنظر می‌رسید، اما با تلاش‌های بانک مرکزی و سفیر ایران در روسیه و سایر مسئولین مربوطه، این طرح اجرایی می‌شود.

مشاور رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: دو چالش در زمینه اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران و میر روسیه وجود داشت. اول اینکه، همه کشور‌های دنیا و حتی کشور‌هایی که زیرساخت‌های بومی دارند، برای پرداخت‌های فرامرزی مجبور به استفاده از سازوکار‌های غربی هستند، اما ما قصد داشتیم که با همکاری کشور روسیه مبادلات ارزی بین دو کشور را بدون استفاده از پلتفرم‌های غربی اجرایی کنیم.

وی افزود: دومین چالش نیز این بود که سطح فناوری در شبکه شتاب ایران اختلافی با سطح فناوری در شبکه بانکی روز دنیا داشت که این اختلاف با تلاش‌هایی که انجام شد تا حدود بالایی برطرف شده است. 

کریمی گفت: با ابتکار و خلاقیت‌هایی که در حوزه بانک مرکزی انجام شد، جهش تکنولوژیکی که مد نظر بود و به دلیل عدم تقاضا محقق نشد را با اقدامات لازم فراهم کردیم. این جهش در حال حاضر انجام و این اتفاق با اتکا به توان مدیران و مهندسان داخلی کشور محقق شده است.

 

ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر